reklama_pozioma
Oświadczenie w sprawie publikacji Super Express n/t rzekomego "zakazu handlu w soboty"
Opublikowano dnia 12.10.2017 11:53
W związku z publikacjami dziennika Super Express oraz portalu internetowego www.se.pl zawierającymi nieprawdziwe informacje dotyczące stanowiska NSZZ "Solidarność" w sprawie projektu ustawy o ograniczeniu handlu w niedziele Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń NSZZ "Solidarność" oraz Komitet Inicjatywy Ustawodawczej Ustawy o ograniczeniu handlu w niedziele oświadcza, iż niezmiennie stoi na stanowisku, iż ograniczenia handlu powinny dotyczyć wszystkich niedziel w miesiącu, zgodnie z zapisami projektu, pod którym podpisało się ponad pół miliona obywateli.

SBHiU NSZZ "S"
Doniesienia dziennika Super Express oraz portalu se.pl jakoby "Solidarność" była gotowa zgodzić się na ograniczenia w handlu zaledwie w dwie niedziele w miesiącu w zamian za dwie soboty wolne od pracy w tej branży są całkowicie nieprawdziwe i stanowią rażący przykład złamania elementarnych zasad rzetelności dziennikarskiej.

Oświadczamy również, że jeżeli Super Express oraz portal se.pl nadal będzie rozpowszechniał sprzeczne z prawdą informacje na temat stanowiska NSZZ "Solidarność" w sprawie ograniczenia handlu w niedziele, podejmiemy odpowiednie kroki prawne.

Alfred Bujara
przewodniczący Krajowego Sekretariatu Banków, Handlu i Ubezpieczeń NSZZ "Solidarność"

reklama_pionowaNajnowszy numer
Wideo Tysol.pl Wywiad Cezarego Krysztopy z Tomaszem Szatkowskim

Tatrzańska aplikacja
Jednym z ułatwień jest nabywanie biletów wstępu do TPN przy pomocy telefonów komórkowych.

Komornik na Oleandrach
Czy zajęcie przez komornika jednego pomieszczenia w Domu im. Józefa Piłsudskiego na Oleandrach będzie czymś na kształt wsadzenia nogi w drzwi przez jego prawowitego właściciela?

Jerzy Bukowski: "Jaki patron dla kolebki "Solidarności"?
Wybór patrona dla Stoczni Gdańskiej jest czymś więcej niż nadanie imienia jakiemuś innemu zakładowi pracy w Polsce.