reklama_pozioma
Stanowisko ws. zwolnienia z pracy przewodniczącego KZ NSZZ "Solidarność" w Urzędzie Miasta Radomska
Opublikowano dnia 19.10.2017 12:35
Prezydium Zarządu Regionu Ziemi Łódzkiej NSZZ "Solidarność" stanowczo protestuje przeciwko niezgodnemu z prawem rozwiązaniu umowy o pracę z Przewodniczącym Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" w Urzędzie Miasta Radomska przez Prezydenta Miasta Jarosława Ferenca. Decyzja o rozwiązaniu umowy o pracę podjęta przez Prezydenta Miasta Radomska w sposób oczywisty narusza prawa i wolności związkowe, gwarantowane m.in w Konstytucji RP, ustawie o związkach zawodowych czy też w Konwencjach Prawa Międzynarodowego.

Obywatelu, ratuj się sam
Z wielu opracowywanych przez ostatnie lata dokumentów wynika, że obrona cywilna działa w Polsce tylko na papierze. Miejsce w schronach znajdzie w razie potrzeby tylko 1,37 proc. Polaków. Co co możemy liczyć w sytuacji zagrożenia? Obrona cywilna to Temat Tygodnia 46 nr TS.

Przybyli, zobaczyli, nic nie zrozumieli
Pracodawcy w Polsce nie chcą układów branżowych, nie widzą potrzeby ich negocjowania, nie dostrzegają korzyści wynikających z istnienia PUZP. Co gorsza, nie tylko oni tych korzyści nie widzą lub nie znają – gdyż problem dotyczy również polskich ministrów. Mirosław Miara

Wirtualny świat, rzeczywista wojna
W XXI w. do pokonania przeciwnika wcale nie potrzeba wielkich armii, nowoczesnych czołgów lub samolotów. Wojnę można wygrać, operując klawiaturą i myszką komputerową w komfortowym biurze. Łukasz Piotrowski
Najnowsze wydanie Tygodnika Solidarność nr 46/2017 już dostępne

Pobierz darmową aplikację do cyfrowego wydania Tygodnika Solidarność
Wideo Tysol.pl Piotr Zarzycki: 17 września Sowieci użyli przeciwko Polsce więcej czołgów niż Niemcy

Jerzy Bukowski: Tischnera przewodnik po życiu
Myślą przewodnią składających się na książkę tekstów jest poszukiwanie w ludziach dobra i ciągnięcie ich do góry, o co zawsze zabiegał ks prof. Tischner.
Włodzimierz Iszczuk
Jagiellonia.org Głos Polonii

Włodzimierz Iszczuk: Międzymorze bastionem Europy
Międzymorze może stać się niezawodną tarczą cywilizacji europejskiej i całego wolnego świata.
Stanisław Seaman
Januszewski

S. Januszewski: Tydzień z życia sfer publicznych, czyli o czym szumią kręgi szpagatowej inteligencji
Nie uśmiecha się życie do Romana Giertycha, ciernista jest dola nacjonalisty nawróconego na drogę postępu. Tyle lat pokuty i wciąż go ci lewacy poniewierają.