reklama_pozioma
Stanowisko ws. zwolnienia z pracy przewodniczącego KZ NSZZ "Solidarność" w Urzędzie Miasta Radomska
Opublikowano dnia 19.10.2017 12:35
Prezydium Zarządu Regionu Ziemi Łódzkiej NSZZ "Solidarność" stanowczo protestuje przeciwko niezgodnemu z prawem rozwiązaniu umowy o pracę z Przewodniczącym Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" w Urzędzie Miasta Radomska przez Prezydenta Miasta Jarosława Ferenca. Decyzja o rozwiązaniu umowy o pracę podjęta przez Prezydenta Miasta Radomska w sposób oczywisty narusza prawa i wolności związkowe, gwarantowane m.in w Konstytucji RP, ustawie o związkach zawodowych czy też w Konwencjach Prawa Międzynarodowego.
Wideo Tysol.pl Wywiad Cezarego Krysztopy z Tomaszem Szatkowskim
.
Rosemann

Rosemann: Smoleńscy beneficjenci
Sakiewicz ma pretensje, że Andrzej Duda się wyłamuje z powinności stania po określonej stronie konfliktu o Smoleńsk, konkretnie stania „murem za Antonim”, choć przecież jest z niego bez dwóch zdań „beneficjent sprawy smoleńskiej”. Jednym słowem daje Sakiewicz do zrozumienia, że podnoszenie Smoleńska nie wynika z jakiegoś idealistycznego przekonania, że to sprawa ważna, że tragedia straszna a wyjaśnienie tego to po prostu fundament. Wynika natomiast z tego, że się na tragedii Smoleńskiej jakoś skorzystało.

Jerzy Bukowski: Jaki pomnik powinien stanąć na krakowskim placu Inwalidów?
Apeluję do Rady Miasta Krakowa o powrót do tej ważnej dla sędziwych weteranów sprawy.
Maciej
Michalski

[Kliknij aby zobaczyć całość] Nowy rysunek Michalskiego: 500+
Ten i więcej rysunków w najnowszym "Tygodniku Solidarność" dostępnym również w aplikacji mobilnej.