reklama_pozioma
Trzaskowski wykrył "rasistowską aferę". Oświadczenie biblioteki
Opublikowano dnia 19.03.2018 13:21
Spotkaliśmy się na kawie z Rejel, dziewczyna która spotkały w Warszawie rasistowskie ataki. Nie zrobiliśmy sobie zdjęcia, żeby uniknąć narracji, że chodzi o politykę - napisał na Twitterze Rafał Trzaskowski. "Każda osoba pragnąca zapisać się do biblioteki na terenie Warszawy zobowiązana jest do potwierdzenia swojego związku z miastem" - odpowiada Biblioteka Publiczna z Pragi-Płd.

źródło: Screen You Tube
Przypomnijmy, ciemnoskóra Rajel w wywiadzie dla radia Tokfm.pl wyznała, że chce wyjechać z Warszawy, gdyż spotkała się tutaj z pogardą i rasizmem. O uprzedzenia oskarżyła m.in. bibliotekę na Gocławiu. Ta wydała oświadczenie. "Oczywiście kretyni zdarzają się wszędzie, ale w stolicy jest wyjątkowo źle. Nie mogłam się nawet zapisać do biblioteki na Pradze Południe, bo podejrzliwa bibliotekarka zaczęła się ode mnie domagać pokazania umowy o pracę i udowodnienia, że 'jestem stąd'" - mówiła Tokfm.pl.

Z pokrzywdzoną 27-latka spotkał sie Rafał Trzaskowski, o czym pochwalił sie na Twetterze:

Problem w tym, że ciemnoskóra Rajel została pproszona o niezbędne dokumenty wymagane przy zapisywaniu sie do biblioteki. Biblioteka Publiczna dzielnicy Praga-Płd wydała specjalne oswiadczenie w tej sprawie
Wideo gen. Komornicki: Rosjanie przygotowują się do wojny na dużą skalę
Paweł
Janowski

Paweł Janowski: Gawłowski za kratami
Sekretarz generalny i przewodniczący Stałego Komitetu Rady Ministrów w gabinecie cieni Platformy został aresztowany na 3 miesiące, w niedzielę 15 kwietnia 2018 r. Według prokuratury „znając zakres śledztwa w części dotyczącej przestępstw korupcyjnych, może usiłować dotrzeć do osób, których przesłuchania zaplanowano, w celu uzgodnienia wspólnych wersji oświadczeń procesowych”. Czyli mógłby wpływać, kombinować i ustawiać przyszłe zeznania. W związku z tym zmieni miejsce pobytu.
Elżbieta
Połomska

Marność nad marnościami
Przedkładanie jednego życia ludzkiego nad drugie jest okrutnym precedensem, a usprawiedliwianie tego „realiami polityki społecznej” brzmi jak molochowy żart. Można mieć tylko nadzieję, że postawa p. poseł nie jest reprezentatywna dla całego ugrupowania PiS, które wyniosło panią na szczyty władzy. Chociaż opór tego obozu w procedowaniu tej i podobnych obywatelskich propozycji jest zaskakujący i głęboko niepokojący nas, wyborców.
Marek
Budzisz

Budzisz: Zmienia się układ sił w basenie Morza Kaspijskiego. I to nie na korzyść Rosji.
Aksamitna rewolucja w Armenii oraz ostatnie decyzje władz Kazachstanu doprowadzić mogą do zmiany układu sił w rejonie basenu Morza Kaspijskiego. Akwenu strategicznie ważnego dla Rosji, ale również dla Iranu. Wzrost zainteresowania Stanów Zjednoczonych obecnością zarówno wojskową, jak i gospodarczą w tej części świata może być próbą osłabienia wpływów Rosji.