Magdalena Ogórek kandyduje do Sejmu? Stanowcze oświadczenie dziennikarki TVP

W ostatnim czasie w mediach nie brakuje doniesień dot. rzekomego startu w wyborach parlamentarnych Magdaleny Ogórek. Dziennikarka wydała oświadczenie w tej sprawie.
Magdalena Ogórek Magdalena Ogórek kandyduje do Sejmu? Stanowcze oświadczenie dziennikarki TVP
Magdalena Ogórek / zrzut ekranu z serwisu YouTube

W ubiegłym tygodniu "Super Expressu" podał nieoficjalnie, że Magdalena Ogórek wystartuje do Sejmu w okręgu rybnickim. Miałaby otrzymać jedynkę na liście wyborczej PiS.

Stanowcze oświadczenie dziennikarki TVP

Szanowni Państwo, chciałabym spokojnie spędzić jedyny wolny w tym miesiącu dzień, a ponieważ non stop dzwoni telefon, zatem raz jeszcze jasno i stanowczo oznajmiam: NIE KANDYDUJĘ. Dobrego dnia

- poinformowała tymczasem na Twitterze Magdalena Ogórek.

Marek Ast: Sejmowa większość próbuje przejąć Trybunał Konstytucyjny tylko u nas
Marek Ast: Sejmowa większość próbuje przejąć Trybunał Konstytucyjny

To kolejny zamach koalicji 13 grudnia tym razem na Trybunał Konstytucyjny - ocenił poseł Marek Ast (PiS) w rozmowie z Tysol.pl..

Wiceminister przekonywała, że transport na Odrze jest nieopłacalny. Mocna reakcja Beaty Szydło polityka

Beata Szydło skrytykowała wiceminister klimatu Urszulę Zielińską, która przekonywała, że transport na Odrze jest nieopłacalny.

Ukraińskie władze: w okupowanym przez Rosjan mieście wybuchła epidemia z ostatniej chwili
Ukraińskie władze: w okupowanym przez Rosjan mieście wybuchła epidemia

W okupowanej przez Rosjan Awdijiwce na wschodzie Ukrainy wybuchła epidemia cholery; miasto zalegają ciała zabitych, a nielicznym mieszkańcom okupanci zabraniają wyjazdu – poinformował w środę lojalny wobec Kijowa mer Awdijiwki Witalij Barabasz.

Olaf Scholz ujawnił plany dotyczące swojej przyszłej kariery polityka
Olaf Scholz ujawnił plany dotyczące swojej przyszłej kariery

Kanclerz Niemiec Olaf Scholz poinformował w środę na konferencji prasowej w Berlinie, że będzie ponownie ubiegał się o stanowisko szefa rządu, "o to, by zostać kanclerzem”. Dodał, że cieszy się niezmiennie poparciem swojej partii – SPD.

Poważne zmiany w organizacji wieców Donalda Trumpa po zamachu gorące
Poważne zmiany w organizacji wieców Donalda Trumpa po zamachu

Po zamachu na byłego prezydenta USA Donalda Trumpa, do którego doszło na wiecu na otwartej przestrzeni, jego sztab wyborczy poszukuje dużych obiektów do organizacji takich imprez - napisał we wtorkowym artykule dziennik "Washington Post".

Wzruszające wystąpienie. Legenda Realu Madryt pożegnała się z kibicami Wiadomości
Wzruszające wystąpienie. Legenda Realu Madryt pożegnała się z kibicami

Real Madryt podczas specjalnej uroczystości pożegnał swojego kapitana – Nacho.

Samochodem holował staruszka na wózku elektrycznym i doprowadził do jego śmierci. Usłyszał wyrok Wiadomości

Na 8 miesięcy więzienia w zawieszeniu na rok próby i grzywnę skazał sąd w Przysusze (Mazowieckie) 73-latka, który osobową toyotą holował elektryczny wózek inwalidzki z 92-letnim mężczyzną. Na zakręcie holowany pojazd przewrócił się, a znajdujący się w nim mężczyzna zmarł na skutek odniesionych obrażeń.

Dramat w Rzeszowie. 19-latka potrąciła dwoje dzieci na pasach z ostatniej chwili
Dramat w Rzeszowie. 19-latka potrąciła dwoje dzieci na pasach

Dwoje dzieci m.in. z urazami głowy trafiło do szpitala po tym, jak 19-letnia kierująca bmw potrąciła je na przejściu dla pieszych. Kobieta była trzeźwa. Obrażenia dzieci nie zagrażają bezpośrednio ich życiu – poinformowała PAP w środę oficer prasowa rzeszowskiej policji podkom. Magdalena Żuk.

Znany prezenter przechodzi do Polsatu z ostatniej chwili
Znany prezenter przechodzi do Polsatu

Plotki o przejściu Macieja Kurzajewskiego do Polsatu krążą już od kilku miesięcy, a teraz wydaje się, że stają się one rzeczywistością.

Wniosek o Trybunał Stanu dla przewodniczącego KRRiT odesłany z ostatniej chwili
Wniosek o Trybunał Stanu dla przewodniczącego KRRiT odesłany

W środę sejmowa Komisja Odpowiedzialności Konstytucyjnej opiniowała wstępny wniosek o pociągnięcie do odpowiedzialności konstytucyjnej przed Trybunałem Stanu przewodniczącego KRRiT Macieja Świrskiego. Komisja uznała jednomyślnie, że wniosek wymaga uzupełnień i odesłała go do marszałka Sejmu.

Magdalena Ogórek kandyduje do Sejmu? Stanowcze oświadczenie dziennikarki TVP

Magdalena Ogórek / zrzut ekranu z serwisu YouTube

Stanowcze oświadczenie dziennikarki TVP

- poinformowała tymczasem na Twitterze Magdalena Ogórek.