wPolityce odpowiada na oświadczenie dziennikarzy TVN ws. "urodzin Hitlera": Nie za ciekawie
Opublikowano dnia 09.11.2018 08:45
- TVN polemizuje z zarzutami, które nie padają w żadnym z tekstów opublikowanych na naszym portalu - odpowiada wPolityce.pl na oświadczenie TVN-u ws. "urodzin Hitlera".

screen yt
W swoim oświadczeniu TVN stwierdził m.in., że nie prawdą jest, by: "jakikolwiek członek ekipy TVN biorącej udział w realizacji reportażu „Polscy neonaziści” przekazał jakiekolwiek pieniądze Mateuszowi S. ps. Sitas lub komukolwiek kto brał udział w w organizacji urodzin Adolfa Hitlera w lesie w okolicy Wodzisławia Śląskiego. W związku z tym nie mógł w tym postępowaniu złożyć „zeznań”, na które powołuje się portal wPolityce".

Niby proste, ale kłopot w tym, że z informacji wPolityce.pl wynika, iż prowadzący śledztwo sprawdzili tę wersję (czy wzbogacił się nagle, czy miał te otrzymane rzekomo pieniądze) i to się generalnie zgadza z tym, co opowiedział Mateusz S.

- odpowiadają dziennikarze wPolityce.pl

- Wszystko razem wygląda dla TVN mało ciekawie

- dodają.

mk/źródło: wpolityce.pl
Wideo Agnieszka Romaszewska: Ukraina postawiła na Niemcy. I się na tym przejedzie
Marian
Panic

Marian Panic: "Neofaszyści", "Prawicowi ekstremiści" czyli niemiecka prasa o Marszu Niepodległości 2018
Zapraszamy na przegląd niemieckiej prasy autorstwa Mariana Panica.
Adrian
Wachowiak

Adrian Wachowiak: Wprowadzanie równości na siłę zawsze kończy się rzeką krwi
Dzień po 229. rocznicy obalenia Bastylii, które zapoczątkowało Rewolucję Francuską, mistrzem świata w piłce nożnej została reprezentacja Trójkolorowych. Trzy kolory francuskiej flagi oznaczają kolejno: króla (biały), szlachtę (niebieski) i lud (czerwony). Umieszczenie ich razem na fladze Republiki ma symbolizować równość. Rewolucja wprowadziła w życie to piękne hasło za pomocą wynalazku Antoniego Louisa, rozpropagowanego przez Józefa Ignacego Guillotina. Tak jak skośne ostrze gilotyny poprzez ścięcie głowy równało wszystkich przeciwników Rewolucji, włączając w to samego króla Ludwika XVI, tak współczesna lewica od dziesięcioleci, wbrew logice i biologii, stara się równać wszystkich coraz bardziej absurdalnymi przepisami. Zainfekowani utopijną wizją równości lewicowi aktywiści nie cofną się przed niczym.

Jerzy Bukowski: Rajstopy z Bazyliką Mariacką
Sprawą zajęli się już prawnicy Krakowskiej Kurii Metropolitalnej przypominając, że każdy konsekrowany kościół jest miejscem kultu.