reklama_pozioma
[video] Jerzy Owsiak powraca na stanowisko prezesa WOŚP
Opublikowano dnia 19.01.2019 19:29
Po poniedziałkowej rezygnacji ze stanowiska prezesa Fundacji WOŚP, dziś Jerzy Owsiak zadeklarował zmianę decyzji. Wieloletni szef fundacji pozostanie na jej czele.

print screen/FB

To się stało. Dla wielu z nas, także dla mnie, świat runął, świat się zakończył, świat stanął w miejscu. (…) mimo tej ogromnej tragedii, która miała miejsce w Gdańsku, a nie wiedzieliśmy jeszcze, jak ona się skończy, dziękowaliśmy wszystkim...

- mówił Owsiak.

A następnego dnia złożyłem rezygnację z funkcji prezesa zarządu fundacji, to nie oznaczało, że nie będę związany z fundacją, że fundacja zawiesza swoje działanie. To ja, czując się także odpowiedzialny za to wszystko, co się stało (…) wycofałem siebie z takich różnych pozycji decydujących i przez kilka dni, Paweł, wydarzyły się rzeczy wprost niezwykłe (…) jedno serce zgasło, ale z drugiej strony miliony serc się otworzyły

- kontynuował.

Kiedy podczas tej Mszy usłyszałem parę bardzo ważnych słów, a masa ludzi podchodząc do mnie prosiła, żeby Orkiestra był w takim kształcie, jak była, pomyślałem sobie, że to życie się odradza na nowo (…) więc powiem Ci, Paweł, krótko - bierzemy się za robotę, wracam do roboty, biorę się jeszcze 4 razy mocniej, 10 razy mocniej (…) Twoje ideały wróciły z jeszcze większą mocą. Tak, będę grał dalej z Orkiestrą. Tak, będę prezesem fundacji, dlatego, że zobaczyłem, co się dzieje obok i mam nadzieję, że miliony Polaków, słuchając także homilii (…) weźmie sobie do serca, żeby powiedzieć każdej nienawiści "nie" - nie ma na to naszej zgody, ale czynnie. Finał Wielkiej Orkiestry jest takim dniem, kiedy wszyscy są wobec siebie niezwykle przyjaźni i nawet ten jeden incydent - przeraźliwy, straszny - niech w żaden sposób nie zmieni tego obrazu

- podkreślił.

adg

źródło: fb

Wideo Tysol.pl Wywiad Cezarego Krysztopy z Tomaszem Szatkowskim
Ryszard
Czarnecki

„Ustawione prawybory w PO” (R. Sikorski) - tak było. Tak będzie?
Zapraszam do lektury zapisu mojego wywiadu telewizyjnego dla nowego programu „Polityczny sprint”, który zaczął być emitowany przez VOD - internetową telewizję „Gazety Polskiej”. Rozmowę ze mną przeprowadził red. Jan Przemyłski.

Jerzy Bukowski: KO traci pozycję lidera
Koalicja Obywatelska utraciła niekwestionowane w poprzedniej kadencji Sejmu przewodnictwo w obozie opozycji.
Marek
Budzisz

[Tylko u nas] Budzisz: Czy rosyjski reżim przejmie wrażliwe dane największej rosyjskiej wyszukiwarki?
Wczoraj, notowana na amerykańskiej giełdzie NASDAQ firma Yandex (85 % akcji), poinformowała o istotnych zmianach w strukturze swojego akcjonariatu. Decyzja jaką podjęli akcjonariusze tego wycenianego na 13 miliardów dolarów rosyjskiego koncernu może mieć istotne znaczenie dla sytuacji politycznej w Rosji. Z tego przede wszystkim powodu, że firma, choć formalnie zarejestrowana w Holandii, jest właścicielem najpopularniejszej rosyjskiej wyszukiwarki internetowej oraz szeregu serwisów z których na co dzień korzystają miliony Rosjan, ale nie tylko, bo jej wyszukiwarka jest niezwykle popularna właściwie we wszystkich krajach postsowieckich oraz w Turcji.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.