Schwertner: "Prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowiska prezesa TVP"
Opublikowano dnia 15.03.2019 09:01
Dziennikarz Onetu Janusz Schwertner poinformował w mediach społecznościowych, że prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowisko prezesa TVP. Informacje te są w pewien sposób zbieżne z tezami postawionymi w artykule Marcina Makowskiego, opublikowanego na łamach Wirtualnej Polski.

screen YT

Według źródeł Onetu, prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowiska prezesa TVP

- poinformował Janusz Schwertner na Twitterze. W jego opinii to "promyk nadziei, że nawet obóz władzy częściowo rozumie, że sprawy poszły już o kilka mostów za daleko".

Marcin Makowski natomiast w swojej publikacji na łamach "Wp.pl" informuje, że "Prezydent i premier stracili cierpliwość do Jacka Kurskiego".

Do zarządu TVP, obok Jacka Kurskiego, trafił zwolniony przez niego Piotr Pałka i odsunięta na boczny tor Marzena Paczuska. W planie koalicji prezydenta i premiera - roszady personalne mają służyć zmianie charakteru telewizji. Więcej pluralizmu, mniej politycznej propagandy

- pisał redaktor.

źródło: Twitter, wp.pl

raw/k

Wideo Agnieszka Romaszewska: Ukraina postawiła na Niemcy. I się na tym przejedzie
europoseł Zbigniew
Kuźmiuk

Z. Kuźmiuk: Czerwińska nie podaje się do dymisji i uznaje pakiet Kaczyńskiego za stymulację fiskalną
Wczoraj po powrocie ze zwolnienia chorobowego, minister finansów Teresa Czerwińska, zabrała po raz pierwszy głos na temat ogłoszonej wcześniej tzw. piątki Kaczyńskiego i jej skutków dla budżetu państwa.
poseł Janusz
Szewczak

Janusz Szewczak: Jak na złość opozycji polska gospodarka nadal nie chce ostro hamować
PO na swej ostatniej konwencji wyborczej zapowiedziało, że „Jak wygramy,to wam damy”: prawie wszystkim dadzą podwyżki, obniżą podatki prawie o połowę, zapewnią czyste powietrze, a nawet wyleczą z raka i przyczynią się do urodzeń 100 tysięcy dzieci. Tyle że, jak rządzili (PO-PSL) to obcięli nawet zasiłek pogrzebowy i zabrali 150 mld zł z OFE. Taki program gospodarczy PO kosztowałby, nie 40 mld zł, a grubo ponad 400 mld zł. Przedstawiciele KE, PO i Nowoczesnej jak tylko mogą zaklinają spowolnienie gospodarcze w Polsce, bo ku ich rozpaczy na drugą Grecję, krach finansowy czy budżetowy Armagedon w tym roku się jednak nie zanosi.

Jerzy Bukowski: "Na wizytatora z kurii"
Policja apeluje o ostrożność do księży i do świeckich pracowników oraz o to, aby nie wpuszczać na plebanię nieznanych osób.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.