reklama_pozioma
Red. Piasecki ws. oświadczenia autorek gdańskiego obraźliwego happeningu: "Jeśli ktoś mi wytłumaczy..."
Opublikowano dnia 29.05.2019 11:52
Konrad Piasecki odniósł się do oświadczenia trójmiejskiej sekcji ruchu Dziewuchy Dziewuchom, autorek szyderstwa z obrzędów i sakramentów katolickich na V Trójmiejskim Marszu Równości.

YT, print screen

Ja rozumiem, że manifesty walczącego feminizmu muszą stawiać ostre tezy, ale jeśli ktoś mi wytłumaczy dlaczego "szczególne zakusy od wieków patriarchalny świat ma na kobiece narządy rozrodcze" (cytat z pań z Trójmiasta) to będę szczerze zobowiązany

- napisał dziennikarz.

O treści oświadczenia pisaliśmy TUTAJ

adg

źródło: TT

--> POBIERZ WYDANIE CYFROWE

Sprawdź w których placówkach Poczty Polskiej kupisz "TS": https://bit.ly/tysolnapoczcie

Wideo Tysol.pl Wywiad Cezarego Krysztopy z Tomaszem Szatkowskim

Jerzy Bukowski: Podwyższać czy obniżać ceny w gastronomii?
Kwestia mądrego ustalenia cen przyprawia o ból głowy wiele osób żyjących z gastronomii.
Ryszard
Czarnecki

Ryszard Czarnecki: Jarosław Kaczyński vs. Ryszard Czarnecki. Rozmowa z Prezesem z 1990 roku...
„Obawiam się, że są tacy, którzy się boją przyszłej konstytucji, przyszłego Sejmu i chcą sobie jak najwięcej zapewnić w obecnym układzie sił. Dlatego gotowi są dogadywać się z komunistami czy ekskomunistami. Widać to wyraźnie po ostatnich dyskusjach w Sejmie w sprawie policji i majątku PZPR” – mówił Jarosław Kaczyński 5 maja 1990 roku.
Ryszard
Czarnecki

W poniedziałek obudzę się jako wolny Polak i dumny z wyboru Dudy
W ostatnich godzinach kampanii polecam zapis mojego wywiadu dla Radia Wnet.fm. Byłem - z Brukseli - gościem audycji „Poranek WNET”, a rozmowę ze mną przeprowadził red. nacz. Krzysztof Skowroński (jednocześnie prezes SDP - Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich).

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.