reklama_pozioma
[Sondaż] Ankietowani nie pozostawiają złudzeń. Schetyna powinien odejść ze stanowiska szefa PO
Opublikowano dnia 19.10.2019 14:16
Dziennik „Rzeczpospolita” opublikował sondaż przeprowadzony przez pracownię SW Research, w którym zapytano „czy w związku z wynikiem Koalicji Obywatelskiej w wyborach, Grzegorz Schetyna powinien przestać pełnić funkcję przewodniczącego PO?”.

screen yt
Wynik okazał się jednoznaczny dla obecnego lidera opozycji. Odejścia przewodniczącego Platformy chce 56,2 proc. ankietowanych. Przeciwnego zdania jest jedynie 15,1 proc. pytanych, którzy deklarują, że chcą pozostania Schetyny na stanowisku.

28,7 proc. badanych nie ma zdania w tej sprawie.

Po wyborach parlamentarnych, które odbyły się w ubiegły weekend, słowa krytyki na temat Grzegorza Schetyny padały nawet z ust polityków ze środowiska Platformy Obywatelskiej. O zmianie lidera mówią m.in. Bogdan Zdrojewski, Julia Pitera, Ewa Łukacijewska czy Joanna Mucha.

Bez zmiany przewodniczącego Platforma Obywatelska nie ruszy do przodu. Jeśli dziś nie zdecydujemy się na zmianę lidera, to oddamy pole lewicy, a my będziemy schnąć

- oświadczyła w rozmowie z portalem Onet.pl posłanka PO z Lublina Joanna Mucha.

Przypomnijmy, że wyborach do Sejmu IX kadencji Platforma Obywatelska wraz z Nowoczesną, Zielonymi, Inicjatywą Polską i samorządowcami, uzyskała 27,4 proc. głosów, co przełożyło się na 134 mandaty.

Źródło: rp.pl
kpa

--> POBIERZ WYDANIE CYFROWE

Sprawdź w których placówkach Poczty Polskiej kupisz "TS": https://bit.ly/tysolnapoczcie

Wideo Konferencja "Układy zbiorowe droga do społecznej gospodarki rynkowej" - Debata publicystów
Marcin
Brixen

Polskie plantacje bawełny
Hiobowscy siedzieli sobie spokojnie przy podwieczorku, gdy nagle do pokoju weszła jakaś postać. Ubrana na czarno, z plecaczkiem na plecach, w czarnych okularach i czarnej maseczce na twarzy.\n- Jezus Maria, kto to? - wystraszył się dziadek Łukaszka.

Jerzy Bukowski: Maseczkę nałóż! Maseczkę zdejmij! Maseczkę wyrzuć!
Większość z nas używa maseczek wielokrotnego użytku, które wkładamy do kieszeni, torebki, czy torby, a następnie wyciągamy je i znowu zakładamy.

Jerzy Bukowski: Czy będzie nowe otwarcie kampanii prezydenta Dudy?
Czekamna nowe otwarcie kampanii prezydenckiej Andrzeja Dudy, dzięki któremu odzyska on inicjatywę i zaprezentuje dawny wigor poparty konkretnymi zapowiedziami programowymi.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.