reklama_pozioma
Dominika Kulczyk wydała oświadczenie w sprawie finansowania kampanii Szymona Hołowni
Opublikowano dnia 02.12.2019 20:03
Dominika Kulczyk odniosła się do ostatnich spekulacji medialnych, mówiących o tym, że to właśnie ona będzie jedną z osób, które finansowo wesprą kampanię wyborczą Szymona Hołowni, który ma ogłosić swój start w przyszłorocznych wyborach prezydenckich. "Nie angażuję się, ani nie zamierzam angażować się w żadne działania o charakterze politycznym" - napisała na Facebooku najbogatsza Polka.

screen Youtube.com

Publicysta Szymon Hołownia, wciąż nie ogłosił oficjalnej decyzji o starcie w wyborach prezydenckim, ale wszystko wskazuje na to, że tak się stanie.

- Sprawa jest bardzo poważna. Odpowiedzialne podejście do niej wymaga wielu badań, rozmów, namysłu, naprawdę ciężkiej pracy. Wiem i widzę, że wielu kolegów i koleżanek z mediów nie wytrzymuje już ciśnienia, ale proszę o odrobinę cierpliwości

- pisał niedawno na Facebooku.

Dziennikarz miał już złożyć w sądzie wniosek o rejestrację fundacji, wokół której zbuduje ruch społeczny. "Przyszły kandydat jeździ już po kraju, a spotkania z nim przypominają wiece wyborcze" – czytamy w Newsweeku.

Wirtualna Polska opublikowała sondaż, z którego wynika, że gdyby Andrzej Duda i Szymon Hołownia zmierzyli się ze sobą w II turze wyborów prezydenckich, to wygrałby je urzędujący prezydent.

Na Andrzeja Dudę zagłosowałoby 48,3 proc. badanych, a na Szymona Hołownię 28 proc. Aż 23,7 proc. ankietowanych udzieliło odpowiedzi: nie wiem.

Pojawiły się opinie, według których za Szymonem Hołownią ma stać m.in. Dominika Kulczyk. Najbogatsza Polka podkreśliła jednak, że nie zamierza "angażować się w żadne działania o charakterze politycznym".

W związku ze spekulacjami medialnymi na temat mojego rzekomego zaangażowania materialnego w kampanię wyborczą pana Szymona Hołowni oświadczam, że pozostając wrażliwą na sprawy społeczne, nie angażuję się, ani nie zamierzam angażować się w żadne działania o charakterze politycznym.

- oświadczyła na Facebooku.

/ Źródło: Facebook.com, DoRzeczy.pl

pec

--> POBIERZ WYDANIE CYFROWE

Skorzystaj z poniższego linku aby dowiedzieć się gdzie możesz kupić "Tygodnik Solidarność" w wersji papierowej:

Wideo gen. Komornicki: Rosjanie przygotowują się do wojny na dużą skalę
Grzegorz Gołębiewski
(grzechg)

Grzegorz "GrzechG" Gołębiewski: Hipotetycznie: Budka i Hołownia apelują
Bo co nas czeka? Setki kilometrów kolejek do skrzynek pocztowych*** w całej Polsce, w których koronawirus będzie zarażał i zabijał ludzi. Taką drogą idzie PiS, drogą ku śmierci.
Ordo
Iuris

Posługa religijna w czasie epidemii – poradnik Ordo Iuris
Trwający stan epidemii powoduje wiele pytań i wątpliwości związanych z niemal wszystkimi dziedzinami życia. Ze skutkami pandemii koronawirusa mierzą się nie tylko przedsiębiorcy, pracownicy czy rodzice dzieci w wieku szkolnym, ale również duchowni. Znacznie utrudnione jest bowiem sprawowanie posługi religijnej. Ponadto, wiele parafii, czy innych instytucji kościelnych zatrudnia pracowników, prowadzi kosztowne inwestycje bądź innego rodzaju dzieła wymagające sporych nakładów sił i środków. Z tego powodu Instytut Ordo Iuris przygotował poradnik dla duszpasterzy. Wyjaśnia on kwestie związane z restrykcjami w organizacji ceremonii religijnych, sprawami pracowniczymi, sanitarnymi czy możliwością skorzystania z rządowej pomocy.
ks. Janusz
Chyła

Ks. Janusz Chyła: Królestwo ukrzyżowanego Króla
W codziennej modlitwie, gdy odmawiamy  „Ojcze nasz”, wypowiadamy słowa: „Przyjdź Królestwo Twoje”. Wyrażamy w ten sposób nadzieję na spełnienie obietnicy i gotowość na spotkanie z Chrystusem. Prosimy zatem Ojca, aby pośród nas zapanowała Jego mądrość, miłość i sprawiedliwość. A wraz z ponownym przyjściem Jezusa Chrystusa, jako Króla, dokona się ostateczny tryumf dobra nad złem, prawdy nad kłamstwem, miłości nad nienawiścią. Jego panowanie nie będzie miało końca.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.