„Czy osoba wpisująca się w białoruską i rosyjską propagandę powinna się cieszyć poparciem Fundacji Obamy?” Jest list otwarty ws. Barta Staszewskiego

Na stronie Ordo Iuris „Stop agresji. Zatrzymajmy falę hejtu Bartosza Staszewskiego” można podpisać petycję wyrażającą sprzeciw wobec udziału Barta Staszewskiego w kursie Fundacji Obamy.

"Na stronie Fundacji Obamy można przeczytać: “Program stypendialny Fundacji Obamy poszukuje wschodzących liderów ze Stanów Zjednoczonych i z całego świata, którzy koncentrują się na kwestii o globalnym znaczeniu, mają doświadczenie i zaangażowanie w rozwój dobra publicznego oraz chcą przyspieszyć swój wpływ poprzez intensywny kurs” - można przeczytać na stronie fundacji byłego prezydenta Stanów Zjednoczonych.

Eksperci Ordo Iuris "zwracają się do Fundacji Baracka Obamy oraz Ambasady Stanów Zjednoczonych o podjęcie konkretnych kroków w stosunku do człowieka, który występuje przeciwko Polsce, Unii Europejskiego i NATO oraz znieważa polskich żołnierzy ofiarnie służących swojej Ojczyźnie".

Można podpisać petycję w tej sprawie klikając tutaj >

Ankieta
Czy Polska powinna budować mur na granicy?

Ankieta
Czy Polska powinna budować mur na granicy?
Tygodnik

Popkultura