– Nazywam się Kamala Harris, moje zaimki to ona/jej. Jestem kobietą. Siedzę przy stole i mam na sobie niebieski garnitur – zaczęła przemówienie wiceprezydent Stanów Zjednoczonych Kamala Harris. „Ale czym jest kobieta?” – pyta ironicznie na Twitterze Andrew Clyde, republikański członek Izby Reprezentantów.
Wiceprezydent USA Kamala Harris Kamala Harris zaczyna przemówienie od… oświadczenia, że jest kobietą. „Moje zaimki to…” [WIDEO]
Wiceprezydent USA Kamala Harris / fot. PAP/EPA/Yuri Gripas / POOL

Kamala Harris spotkała się z przedstawicielami społeczności osób niepełnosprawnych. Podczas swojego przemówienia skrytykowała m.in. niedawną decyzję Sądu Najwyższego USA o odrzuceniu sprawy Roe przeciwko Wade, z której wynika, że amerykańska konstytucja nie gwarantuje prawa do aborcji, a sprawa regulacji aborcji leży w gestii władz stanowych.

Internauci zwrócili także uwagę na początek przemówienia amerykańskiej wiceprezydent. Harris zaczęła swoją wypowiedź od stwierdzenia, że… jest kobietą.

– Nazywam się Kamala Harris, moje zaimki to ona/jej. Jestem kobietą. Siedzę przy stole i mam na sobie niebieski garnitur – zaczęła przemówienie Demokratka.

„Ale czym jest kobieta?” – pyta ironicznie na Twitterze Andrew Clyde, republikański członek Izby Reprezentantów, i udostępnia nagranie z wypowiedzią Kamali Harris.

Powinniśmy przyjąć imigrantów Łukaszenki?

Powinniśmy przyjąć imigrantów Łukaszenki?
Koronawirus
Vademecum Pracownika