Były pracownik Ringier Axel Springer miał zaatakować kierowcę furgonetki Pro Prawo do Życia. Jest stanowisko RASP

Polityk Solidarnej Polski Dariusz Matecki postanowił wysłać zapytanie do Ringier Axel Springer Polska, czy Piotr Sz. jest w dalszym ciągu pracownikiem, bądź współpracownikiem firmy.
/ fot. YouTube

26 stycznia na ulicach Warszawy doszło do napadu na kierowcę furgonetki Fundacji Pro Prawo do Życia. „Napastnik najpierw rzucił ciężkim przedmiotem w samochód, a później otworzył drzwi i zaczął szarpać i ciągnąć za ubranie kierowcę samochodu . Uderzył go również dwukrotnie drzwiami i chciał zniszczyć jego telefon” – pisała wówczas fundacja.

We wrześniu Dariusz Matecki opublikował informacje, że warszawska prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko Piotrowi Sz. Zdaniem Mateckiego, mężczyzna miał pełnić funkcję specjalisty działu SEO w Ringier Axel Springer Polska.

CZYTAJ WIĘCEJ: "Był specjalistą w Ringier Axel Springer Polska". Sensacyjne informacje nt. mężczyzny, który miał napaść na kierowcę furgonetki Fundacji Pro Prawo do Życia

RASP odpowiada

Dariusz Matecki postanowił wysłać zapytanie do Ringier Axel Springer Polska, czy Piotr Sz. jest w dalszym ciągu pracownikiem, bądź współpracownikiem spółki.

CZYTAJ TAKŻE: Czołowy rosyjski naukowiec zajmujący się lotnictwem zginął w tajemniczych okolicznościach

Polityk Solidarnej Polski nie musiał czekać długo na odpowiedź. W korespondencji napisanej do Mateckiego przekazano, że osoba, o którą pyta nie jest już pracownikiem ani współpracownikiem RASP.

„Pracownik został zawieszony natychmiast po zdarzeniu, a następnie zwolniony” – dodano.

Powinniśmy przyjąć imigrantów Łukaszenki?

Koronawirus
Vademecum Pracownika