reklama_pozioma
Oświadczenie Ambasady Izraela w/s antypolskiego filmu: Uderza w pamięć wszystkich ofiar
Opublikowano dnia 22.02.2018 09:06
- Przekaz płynący z filmu Ruderman Family Foundation jest nieakceptowalny; jego treść jest niezgodna z prawdą historyczną i uderza w pamięć wszystkich ofiar nazistowskich Niemiec - czytamy w oświadczeniu ambasady Izraela.

pixabay.com
Żydowsko-amerykańska fundacja Ruderman Family Foundation nagrała film, na którym Żydzi używają określenia "Polish Holocaust" i wzywają USA do zerwania stosunków z Polską. Wideo od samego początku zebrało olbrzymią krytykę, o czym pisaliśmy tutaj, zostało nawet usunięte z serwisu Youtube i strony fundacji. Do sprawy odniosła się ambasada Izraela w Polsce.

Przekaz płynący z filmu, który ukazał się za pośrednictwem amerykańskiej fundacji jest nieakceptowalny. Jego treść jest niezgodna z prawdą historyczną i uderza w pamięć wszystkich ofiar nazistowskich Niemiec (...) W obecnych okolicznościach nie potrzebujemy nierozważnego zaognienia, lecz spokojnej i rzeczowej dyskusji opartej na wzajemnym szacunku

- czytamy w oświadczeniu.

źródło: twitter

raw

Wideo "Konstytucja dla obywateli, nie dla elit". Wywiad z Ewą Tomaszewską
Historia W
Aspektach Różnych

19-20 czerwca 1574 r. - ucieczka króla Henryka Walezego z Polski
444 lata temu, w nocy z 19 na 20 czerwca 1574 r., król Polski Henryk z rodu Walezjuszy zbiegł ze stołecznego Krakowa i wraz z kilkoma zaufanymi osobami uciekł do rodzinnej Francji, by objąć tron po zmarłym bracie Karolu IX.
Portal
Stoczniowy

[Wywiad] Konrad Konefał: PGZ Stocznia Wojenna szuka 150 pracowników i liczy na nowe kontrakty
– Jeżeli pozyskamy kontrakty w takim kształcie, do jakiego dążymy, będziemy potrzebowali nawet 150 nowych pracowników w drugim półroczu tego roku. Poszukujemy głównie pracowników produkcyjnych o różnych specjalnościach stoczniowych. Chcemy również uzupełnić wakaty na stanowiskach projektantów i technologów. Szeroko zakrojoną rekrutację zaczynamy z końcem czerwca – mówi prezes zarządu PGZ Stoczni Wojennej Konrad Konefał w rozmowie z Portalem Stoczniowym.
europoseł Zbigniew
Kuźmiuk

Zbigniew Kuźmiuk: Coraz więcej krajów Europy Zachodniej przyznaje rację Polsce
Jeszcze kilka miesięcy temu Polska i inne kraje Grupy Wyszehradzkiej były bardzo mocno krytykowane przez establishment europejski za zdecydowany sprzeciw wobec polityki imigracyjnej Unii Europejskiej.