Oświadczenie Ambasady Izraela w/s antypolskiego filmu: Uderza w pamięć wszystkich ofiar
Opublikowano dnia 22.02.2018 09:06
- Przekaz płynący z filmu Ruderman Family Foundation jest nieakceptowalny; jego treść jest niezgodna z prawdą historyczną i uderza w pamięć wszystkich ofiar nazistowskich Niemiec - czytamy w oświadczeniu ambasady Izraela.

pixabay.com
Żydowsko-amerykańska fundacja Ruderman Family Foundation nagrała film, na którym Żydzi używają określenia "Polish Holocaust" i wzywają USA do zerwania stosunków z Polską. Wideo od samego początku zebrało olbrzymią krytykę, o czym pisaliśmy tutaj, zostało nawet usunięte z serwisu Youtube i strony fundacji. Do sprawy odniosła się ambasada Izraela w Polsce.

Przekaz płynący z filmu, który ukazał się za pośrednictwem amerykańskiej fundacji jest nieakceptowalny. Jego treść jest niezgodna z prawdą historyczną i uderza w pamięć wszystkich ofiar nazistowskich Niemiec (...) W obecnych okolicznościach nie potrzebujemy nierozważnego zaognienia, lecz spokojnej i rzeczowej dyskusji opartej na wzajemnym szacunku

- czytamy w oświadczeniu.

źródło: twitter

raw

Wideo Prof. Romuald Szeremietiew: Polska może wrócić do pozycji mocarstwowej

Jerzy Bukowski: Kot ocierający się o Pomnik na Westerplatte. Skandaliczny kalendarz
Nie chcę używać słów powszechnie uznanych za obraźliwe, więc powstrzymam się od skomentowania tej obrażającej pamięć polskich bohaterów wypowiedzi.
Elżbieta
Połomska

Elżbieta Połomska: Elity odwrócone
Elity się odwróciły od swego szlachectwa, od prawości i odpowiedzialności. Władza deprawuje, gdyż nie wiąże się z żadnym prawdziwym wysiłkiem. Ani intelektualnym, ani moralnym.
Ryszard
Czarnecki

Dwa główne sukcesy polityki zagranicznej RP
Rząd RP prowadzi politykę suwerennościową. Ale chyba nikt, kto zna się na polityce międzynarodowej nie liczył, że nagle będziemy mieć nieustające pasmo sukcesów i odbierania hołdów lennych od rozmaitych światowych potęg. Polska się jednak bardzo wzmocniła przez ostatnie trzy lata. Stała się punktem odniesienia zwłaszcza dla siedemnastu krajów z naszego regionu, tzw. nowej Unii i krajów , które do Unii kandydują. To są trzy takie kręgi – kraje bałtyckie, kraje bałkańskie i Grupa Wyszehradzka oraz Polska,która jest zwornikiem tych trzech grup. To jest wielka wartość.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.