Gmyz do Spurek: Czy godzi się Pani zjadać warzywa, które są zapylane dzięki niewolniczej pracy pszczół?

- Szanowna Pani Spurek, czy godzi się Pani na zjadać pomidory, ogórki, cukinię, dynię, bakłażany, paprykę, agrest, czereśnie, wiśnie, grykę, soję i inne strączkowe oraz wiele innych. Wszak do ich zapylania jest potrzebna niewolnicza praca zwierząt, przede wszystkim pszczół?
- pyta Gmyz
cykSzanowna Pani @SylwiaSpurek czy godzi się Pani na zjadać pomidory, ogórki, cukinię, dynię, bakłażany, paprykę, agrest, czereśnie, wiśnie, grykę, soję i inne strączkowe oraz wiele innych. Wszak do ich zapylania jest potrzebna niewolnicza praca zwierząt, przede wszystkim pszczół?
— Cezary „Trotyl” Gmyz (@cezarygmyz) October 19, 2019