Pałac Buckingham. To danie ma zrobić wrażenie na podniebieniach gości koronacji króla Karola III

Jak przekazano, jest to danie zawierające szpinak, bób i estragon i jest „ukłonem w kierunku koronacyjnego kurczaka”, czyli dania na bazie curry i majonezu, które zostało zaserwowane podczas koronacji królowej Elżbiety II w 1953 roku.
Koronacyjny quiche
Pałac Buckingham przekazał, że danie zostało wybrane osobiście przez króla Karola III oraz jego żonę Camillę. Zwrócono uwagę, że powinno ono przypodobać się wszystkim, niezależnie od „preferencji”.
Quiche z chrupiącym, lekkim ciastem i delikatnym posmakiem szpinaku, bobu i świeżego estragonu. Spożywać na ciepło lub na zimno z zieloną sałatą i gotowanymi młodymi ziemniakami – głosi przepis na stronie internetowej rodziny królewskiej, któremu towarzyszy klip wideo z królewskim kucharzem przygotowującym danie.