GIS ponownie ostrzega: Salmonella w kiełbasie i mięsie garmażeryjnym
Jak informuje GIS, w trakcie badań zleconych przez producenta w kiełbasie i mięsie wykryto obecność bakterii salmonella.
Według Głównego Inspektoratu Sanitarnego chodzi tu o produkty:
- Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP (producent: P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego), weterynaryjny nr identyfikacyjny: 04140203, nr partii: 72, data produkcji - 13.03.2019 r., data przydatności do spożycia - 03.04.2019 r.
- Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej (producent: P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego), weterynaryjny nr identyfikacyjny: 04140203, nr partii: 72, data produkcji - 13.03.2019 r., data przydatności do spożycia - 24.03.2019 r.
Państwowa Inspekcja Sanitarna monitoruje proces wycofywania kwestionowanych produktów z obrotu. Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktów - czytamy w oświadczeniu Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
- Źródło: tysol.pl
- Data: 22.03.2019 18:22
- Tagi: , GIS,