"Wszelkie zapewnienia okazały się nieprawdziwe". Pilne oświadczenie federacji Clout MMA

"Czujemy się oszukani. Wszelkie zapewnienia okazały się nieprawdziwe" - oświadczyła federacja Clout MMA.
Clout MMA / zrzut ekranu z serwisu YouTube

Za nami gala CLOUT MMA 2, która pod kątem emocji rozrywkowych czy oprawy wydarzenia w Płocku stała na najwyższym poziomie. Niestety, po raz kolejny wielu z Was mierzyło się z poważnymi problemami z obejrzeniem transmisji w systemie PPV. CLOUT MMA to nie tylko my - ambasadorzy, zawodnicy, pracownicy. CLOUT MMA to przede wszystkim Wy - nasi kibice. Przepraszamy Was! Wiemy, że zawiedliśmy Wasze zaufanie. Nie obwiniajcie naszych ambasadorów - Lexy i Sławka, którzy dokładają wszelkich starań, by gale CLOUT MMA były jak najlepsze

- napisano w oficjalnym oświadczeniu.

"Czujemy się oszukani"

Co poszło nie tak? Zrobiliśmy wszystko, by być spokojnym o transmisję PPV. Jesteśmy rozczarowani - tak samo jak Wy. Miesiące ciężkiej pracy zostały zrujnowane przez podwykonawcę Redge Technologies sp. z o.o. Od czasu CLOUT MMA 1 poświęcaliśmy wszystko, by 28 października każdy z Was oglądał galę bez żadnych problemów. Nie zlekceważyliśmy problemów, które pojawiły się w sierpniu. Spotykaliśmy się z Redge w każdym tygodniu, by monitorować postępy prac. Współpracowaliśmy z niezależną firmą, która dokonywała audytów, przeprowadzaliśmy odpowiednie testy i byliśmy zapewniani, że platforma PPV wytrzyma ruch wielkości miliona odbiorców, co znacząco przekraczało szacunkową sprzedaż. Czujemy się oszukani. Wszelkie zapewnienia okazały się nieprawdziwe. Nasz provider PPV Redge uchodzi za czołowego dostawcę technologii w Polsce i w Europie. Jako organizacja CLOUT MMA nie oszczędzaliśmy na systemie PPV. Szacowany koszt takiej współpracy wynosi od 600 tysięcy złotych do nawet 1,5 miliona złotych za jedno wydarzenie. Nie dowierzamy, że mimo skutecznego powstrzymania wszystkich ataków, zawiodła kwestia, w której specjalizuje się powyższa firma. Nie obwiniajcie naszych współpracowników - Mateusza Kaniowskiego, Arka Pawłowskiego, sędziów, sponsorów, zawodników. Oni wszyscy wykonali swoją pracę w 100%. Włożyli całe swoje serca, by gala odbyła się pomyślnie

- czytamy.

"Wina za niedziałające PPV w 100% leży po stronie zewnętrznej firmy - dostawcy Redge Technologies sp. z o.o. Przy sobotniej gali pracowało łącznie ponad 700 osób. Jedynie podwykonawca przekreślił szansę na pozytywny odbiór naszego wydarzenia. Możemy Was tylko przeprosić za problemy, których znów doświadczyliście podczas sobotniej gali. Rozpoczynamy współpracę z nowym dostawcą - StreamOnline, który z sukcesami przeprowadzał transmisje kilkudziesięciu gal w systemie PPV i dostarczał je na najwyższym poziomie. Zajmujemy się już wszystkimi poszkodowanymi osobami" - brzmi oświadczenie.

Clout MMA

Clout MMA to nowa odsłona polskich freak-fightów. Czołowa influencerka Lexy Chaplin połączyła siły z byłym reprezentantem Polski, uczestnikiem mistrzostw Europy i mistrzostw świata w piłce nożnej, Sławomirem Peszko.

Pilny komunikat IMGW dla mieszkańców województwa śląskiego z ostatniej chwili
Pilny komunikat IMGW dla mieszkańców województwa śląskiego

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydał we wtorek ostrzeżenia hydrologiczne II stopnia przed wezbraniem wód z przekroczeniem stanów ostrzegawczych w województwie śląskim.

Europarlament złamał własne zasady? Prawicowe formacje pominięte przy rozdziale kluczowych stanowisk polityka

Eurodeputowani prawicowych frakcji Patrioci dla Europy i Europa Narodów Suwerennych w Parlamencie Europejskim zostali objęci tzw. kordonem sanitarnym i wykluczeni przy obsadzaniu stanowisk przewodniczących i wiceprzewodniczących 24 komisji i podkomisji europarlamentu.

Pałac Buckingham. Książę Harry wraca z ostatniej chwili
Pałac Buckingham. Książę Harry wraca

Wokół Pałacu Buckingham po raz kolejny zawrzało. Książę Harry wraca do Wielkiej Brytanii.

Znany polityk rezygnuje z członkostwa w PiS z ostatniej chwili
Znany polityk rezygnuje z członkostwa w PiS

Poseł klubu parlamentarnego PiS i wieloletni działacz ugrupowania Jarosława Kaczyńskiego złożył dziś rezygnację z członkostwa partii.

Tragedia w Działdowie. Trzyletnia dziewczynka wypadła z okna restauracji z ostatniej chwili
Tragedia w Działdowie. Trzyletnia dziewczynka wypadła z okna restauracji

Trzyletnia dziewczynka wypadła przez otwarte okno z pierwszego piętra restauracji w Działdowie (woj. warmińsko-mazurskie) - podała we wtorek policja. Dziecko z obrażeniami głowy trafiło do szpitala.

Adam Bodnar grozi pełnomocnikowi Marcina Romanowskiego? Jest odpowiedź mec. Bartosza Lewandowskiego gorące

Mecenas Marcin Romanowski odpowiedział na groźby ze strony ministra sprawiedliwości, prokuratora generalnego Adama Bodnara.

Afera CrowdStrike. Świat na granicy paniki tylko u nas
Afera CrowdStrike. Świat na granicy paniki

W piątek 19 lipca zachodni świat został dotknięty globalną awarią technologii oferowanej przez firmę branży cyberbezpieczeństwa z teksaskiego Austin. Dotychczas CrowdStrike cieszyła się dobrą reputacją i w przeszłości był w stanie wykryć cyberataki np. ze strony Korei Północnej.

Nie żyje legendarna piosenkarka. Tak wyglądały jej ostatnie chwile z ostatniej chwili
Nie żyje legendarna piosenkarka. Tak wyglądały jej ostatnie chwile

Wiele lat temu media obiegła tragiczna informacja o śmierci popularnej wokalistki.

Nowe kryteria „mowy nienawiści”. Bodnar odnosi się do kibiców Wiadomości
Nowe kryteria „mowy nienawiści”. Bodnar odnosi się do kibiców

Adam Bodnar poinformował dziś w RMF FM, że prace nowelizujące Kodeks karny w kwestii tzw. mowy nienawiści powinny się zakończyć do końca miesiąca. Odniósł się też do kibiców Legii i Polonii.

Zażalenie Bodnara na decyzję sądu ws. Romanowskiego. Mocna odpowiedź mec. Lewandowskiego gorące

„W imieniu posła Marcina Romanowskiego złożę stosowną odpowiedź na zażalenie domagając się utrzymania postanowienia w mocy. Jeszcze dzisiaj o oświadczeniu Ministra Sprawiedliwości-Prokuratora Generalnego i zakwestionowaniu woli Przewodniczącego Zgromadzenia Parlamentarnego zostaną powiadomione pisemnie wszystkie organy Rady Europy” – przekazał mecenas Bartosz Lewandowski.

Clout MMA / zrzut ekranu z serwisu YouTube

- napisano w oficjalnym oświadczeniu.

"Czujemy się oszukani"

- czytamy.