Nie żyje finalista programu "Top Chef"

Co musisz wiedzieć?
- Sergiusz Hieronimczak miał 41 lat
- Był finalistą piątej edycji programu Top Chef w 2015 roku
- Z wykształcenia był politologiem, ale poświęcił życie gotowaniu
- Pracował w prestiżowych restauracjach w Londynie
Nie żyje finalista programu "Top Chef"
Na oficjalnym profilu kucharza na Facebooku pojawiły się słowa rodziny: -
„Z głębokim żalem informujemy, że dnia dzisiejszego nasz ukochany mąż, ojciec i syn Sergiusz od nas odszedł. O dniu pogrzebu poinformujemy na dniach”.
Informację o śmierci Hieronimczaka potwierdził również branżowy serwis Papaja.pl: - „Z wielkim żalem zawiadamiamy, że odszedł nasz Kolega z branży i Przyjaciel Sergiusz Hieronimczak. O dacie i miejscu ostatniego pożegnania poinformujemy w najbliższych dniach”.
Choć z wykształcenia był politologiem, Sergiusz Hieronimczak porzucił tę ścieżkę zawodową, by poświęcić się gotowaniu. Przez blisko dekadę pracował w Londynie, zdobywając doświadczenie w prestiżowych lokalach, m.in. Mandarin Oriental i Wyndham Grand na Chelsea Harbour. Ukończył także renomowaną szkołę kulinarną Westminster Kingsway College.
Szerokiej publiczności Hieronimczak dał się poznać w 2015 roku, gdy dotarł do finału programu „Top Chef”.
- Pilny komunikat dla rolników
- Sąd uznał, że zwolnienia grupowe w PKP Cargo zostały przeprowadzone wbrew przepisom prawa
- „Dzień dobry TVN” przekazało radosną nowinę. Poruszenie w sieci
- Anonimowy prokurator: radość Nowaka może być przedwczesna
- Wysadzenie Nord Stream. Sąd zdecydował ws. Wołodymyra Z.
- Niepokojące informacje z granicy. Komunikat Straży Granicznej
- Belgia wyłącza reaktory jądrowe - Belgowie obawiają się wzrostu cen energii
- Prezydenckie "rollo" podbija sieć. Karol Nawrocki dotrzymał słowa danego uczniom
Program "Top Chef"
"Top Chef" to popularny telewizyjny konkurs kulinarny, w którym uczestnicy - profesjonalni kucharze - rywalizują o tytuł najlepszego szefa kuchni. Program oceniają doświadczeni jurorzy z branży gastronomicznej, a zawodnicy mierzą się z wyzwaniami wymagającymi kreatywności, precyzji i odporności na presję. Format doczekał się wielu edycji w Polsce i na świecie.